Algas, helechos y musgos en dermofarmacia
Authors
Clemente Delgado, Ana MaríaDirector
Illana Esteban, CarlosDate
2016Affiliation
Universidad de Alcalá. Facultad de FarmaciaKeywords
Alga
Musgo
Helecho
Antioxidante
Cosmética
Seaweed
Moss
Fern
Antioxidant
Cosmetic
Description / Notes
42 p.
Document type
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Version
info:eu-repo/semantics/acceptedVersion
Rights
Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
Access rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
Abstract
Algas, musgos y helechos contribuyen a la producción de cosméticos.
Estos organismos pueden tener varias funciones: contribuir a las propiedades organolépticas de la formulación, a la vez que a la estabilización o conservación de ésta y, lo más importante, proporcionar a la formulación compuestos bioactivos con actividad cosmética.
En este trabajo se explicará la clasificación y propiedades de algas, musgos y helechos, y ejemplos de productos presentes en el mercado, dado que ciertos compuestos de estos organismos han demostrado tener propiedades antienvejemiento, antifotoenvejecimiento, antioxidante, hidratante, anticelulítico, adelgazantes, antiinflamatorias, blanqueantes… Seaweeds, mosses and ferns contribute to the production of cosmetics.
These organisms may have several functions; such as contributing to the organoleptic properties of the formulation, as well as to its stabilization and preservation. Further more, they provide with bioactive compounds which involve a cosmetic activity; as an important function.
In this document the classification and properties of seaweeds, mosses and ferns will be explained, and examples of products on the market will be given. That´s because certain compounds of these organisms have shown anti-aging properties, anti-photoaging, antioxidant, moisturizing, anti-cellulite, slimming, anti-inflammatory, bleaching...
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